donderdag 30 augustus 2007

Joris Denoo en Bartle Laverman op Ons Vlakke Land

Van 15 september t/m 30 september vindt in Transfo Zwevegem onder de titel “Ons Vlakke Land …” een internationale kunstmanifestatie plaats. Hieraan nemen 19 nationaal en internationaal bekende West-Vlaamse en Friese (Nederlandse) kunstenaars deel. De tentoonstelling biedt een grote verscheidenheid aan kunstuitingen:
schilderingen en etsen, ruimtelijk werk, installaties, poëzie, edelsmeedkunst, mode, muziek, keramiek.

De opening zal plaatsvinden op 15 september om 11.30 uur. Aansluitend zal Huub Mous , consulent beeldende kunst bij de Stichting “Keunstwurk”in Friesland, een kunstbeschouwing houden. In de namiddag is er een modeshow te bewonderen met creaties van Griet Vandewiele. Om 17.00 uur zal de nieuwste dichtbundel van Joris Denoo ten doop worden gehouden. Joris Denoo zal voordragen uit eigen werk en Bartle Laverman brengt Friese gedichten. De muzikale omlijsting zal deze zaterdag worden verzorgd door Pieter Lommeville.

Op zondag 23 september treedt de rockband “Zexy Superglue”op het terrein van de Transfo. Bij gelegenheid van de manifestatie verschijnt er een catalogus waarin de gegevens en een afbeelding van werk van de kunstenaars zijn opgenomen.

Op de laatste dag van de expositie is er een kunstveiling. Door de kunstenaars beschikbaar gestelde kunstwerken zullen dan worden geveild en de opbrengst zal geheel ten goede komen aan “VZW den Achtkanter” te Kortrijk.

Deelnemende kunstenaars : uit West-Vlaanderen Joris Denoo, Trees Le Roy, Piet Moerman, Tine Vindevogel, Rony de Gruyter, Griet Vandewiele, Anne Vanoutryve en uit Friesland (Nederland) Jan Roos, Ineke Ekkers, Sita Geerling, Gea Koevoets, Krin Rinsema, Bartle Laverman, Jan Pieter de Graaf, Betty van der Kamp, Tjibbe Hooghiemstra, Francine Schrikkema.

Dichtbundel Joris Denoo “Oblomow in Handzame” (poëziecentrum VZW te Gent)
Muziek : Pieter Lommeville en de rockband “Zexy Superglue”
Kunstveiling : aanvang 15.00 uur

Openingstijden expositie : vrijdag t/m zondag , telkens van 13-18 uur

Geen opmerkingen: