dinsdag 28 augustus 2007

Lezingenprogramma bib Wevelgem bekend

Het lezingenprogramma van de bibliotheek Wevelgem is bekend. Boeiend volk staat garant voor een avond luisterplezier.

Dinsdag 6 november 2007 - MARTIN HEYLEN - OC de Cerf Gullegem
Martin Heylen trok voor ‘Man bijt hond’ door Vlaanderen, Amerika en Siberië en belde op goed geluk ergens aan, op zoek naar een verhaal achter de gevel. In 2006 werd hij bekroond met zijn spraakmakende reeks ‘Terug naar Siberië’. Als hij niet thuis of onderweg is, zit hij in programma’s van zeer divers pluimage. Hij werkte mee aan radioprogramma’s en maakte reportages voor Humo en schreef enkele boeken (o.m. Getuigenissen uit de concentratiekampen). ‘Terug naar Siberië’ is de invalshoek voor zijn lezing over zijn veelzijdig reportagewerk.

Donderdag 6 december 2007 - RUDI VRANCKX - OC De Stekke Moorsele
Rudi Vranckx is hét gezicht van de VRT als het over verslaggeving uit het Midden-Oosten gaat. Tijdens de oorlog in Afghanistan, de derde golfoorlog en de begrafenis van Yasser Arafat was hij de reporter ter plaatse. Als onafhankelijk journalist probeert hij op een objectieve manier zo waarheidsgetrouw mogelijk het nieuws te brengen. In 2003 publiceerde hij Van het front geen nieuws en onlangs verscheen Geesten van het Avondland. In zijn lezing gaat hij in op de problematiek in het Midden-Oosten en de actualiteit.

Donderdag 17 januari 2008 - LIEVEN DEBRAUWER - CC Guldenberg Wevelgem
Pauline en Paulette (2002) was de eerste langspeelfilm van cineast Lieven Debrauwer. Het werd meteen een groot: hij won er tal van prijzen mee en een kwart miljoen mensen zagen de film. In 2001 haalde hij de Prijs van de jury op het filmfestival van Cannes met de kortfilm Leonie en in 2004 regisseerde hij Confituur. Met zijn musicalprogramma ‘Doodgewoon crazy’ toerde hij door het hele land.
Tijdens zijn boeiende en grappige lezing vertelt hij weetjes, anekdotes en bloopers van op de set, gekruid met beeldmateriaal over het maken van zijn films.


Donderdag 6 maart 2008 - DIMITRI VERHULST - OC-Bibliotheek Wevelgem
Dimitri Verhulst debuteerde met de verhalenbundel De kamer hiernaast en publiceerde verhalen en gedichten in diverse literaire tijdschriften. In 2003 publiceerde hij Problemski Hotel, dat in diverse talen werd vertaald. Grote bekendheid en eeuwige roem verwierf hij in 2006 met de De helaasheid der dingen, een tragische maar bijwijlen hilarische schets van een Vlaamse voorstadsgemeente. Het boek werd o.m. bekroond met de publieksprijs Gouden Uil en het zal binnenkort worden verfilmd.
Tijdens zijn lezing heeft Dimitri Verhulst het over ‘De helaasheid der dingen’ en andere dingen.

Aanvangsuur: 20.15 uur
Kaarten kosten € 5 en zijn te verkrijgen in de Bibliotheek (056/43 35 40) of het Cultuurcentrum (056/43 34 91). Reserveren is aangeraden, het aantal plaatsen is beperkt!

Geen opmerkingen: