zondag 23 maart 2014

Ann De Craemer & Roderik Six op 27 april in Het Penhuis!‘Jonge  gasten’
Ann De Craemer (°1981)
is van opleiding germaniste en master in American Studies. Als schrijfster laat ze zich opmerken in 2010 met haar literair-journalistieke reisverhaal ‘Duizend-en-één-dromen. Een reis langs de Trans-Iraanse Spoorlijn’, een boek dat genomineerd werd voor de VPRO Bob den Uyl Prijs voor het beste literaire reisboek. In 2011 verschijnt  haar debuutroman Vurige tong’ . Het is een  flamboyante afrekening met haar katholieke jeugd in West-Vlaanderen. Ze won er De Bronzen Uil Publieksprijs mee. Haar liefde -  haat – verhouding met de streek waar ze opgroeide en naar terugkeerde, speelt ook een rol in haar tweede roman ‘De seingever’. De Craemer vertelt hierin het levensverhaal van een echte seingever, een man die het verkeer in goede banen leidt tijdens wielerkoersen.
 
Roderik Six  (° 1979)
is schrijver en literair recensent bij Cutting Edge en Focus Knack. Hij publiceerde in Poëziekrant en in De Brakke Hond, waarvan hij tot de kernredactie behoort.
Voor zijn debuutroman ‘Vloed ‘(2012) ontving Six de Prijs Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen en mocht hij de Bronzen Uil in ontvangst nemen. ‘Vloed’ is een post- apocalyptisch verhaal over vier jongeren die in een studentenhuis onderduiken voor de zondvloed en zich in seks, drank en drugs storten, terwijl buiten de wereld vergaat.
 
Carlos Alleene (°1951)
de gastheer, was jarenlang als literair criticus en mediajournalist aan de slag. Hij publiceerde bijdragen in Elseviers – Magazine, Teek en andere tijdschriften. Hij leidde jarenlang de culturele rubriek van het prestigieuze magazine Spectator. Hij is ook de auteur van het boek ‘Schrijvers zijn ook maar mensen’ en de monumentale Raveelbiografie ‘Een verschrikkelijk mooi leven’.  Carlos Alleene is vaste gast in De Droge Coo te Oostende waar hij in samenwerking met Vrijstaat O. het literaire luik ‘Alleene’ bij Corman presenteert. Meest recente publicatie: ‘Zulma voor alles zichzelf’, een kunstboek en hommage aan de overleden vrouw van kunstenaar Roger Raveel.
Datum:             Zondagmorgen 27 april 2014 om 10.30 u
Plaats:              Oranjerie, Broelmuseumtuin   -  Broelkaai 6 in Kortrijk
Kaartjes:          7 euro (aperitiefje inbegrepen)
 
                          Best reserveren via 'Uit in K'rijk' : 056 239855
Info:                 056 277500 (Bibliotheek K'rijk)

Geen opmerkingen: